2015-10-25 08:51:18

8. međunarodni kongres "Flour - Bread '15"

Učenici i profesori programa prehrana  sudjeluju na  „Flour - Bread '15", 8. međunarodnom kongresu  "Brašno - Kruh '15.", 10. hrvatskom kongresu tehnologa proizvodnje i prerade brašna 

Hrvatska agencija za hranu i Prehrambeno-tehnološkifakultet Osijek, uz potporu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog društva za hipertenziju, organiziraju okrugli stol "Smanjenje udjela soli u pekarskim proizvodima" koji će se održati 30. listopada u Opatijiu u sklopu 10. hrvatskog i 8. međunarodnog kongresa "Brašno - Kruh ’15". 
Smanjenje unosa soli u prehrani stanovnika Republike Hrvatske, predviđeno je Strateškim planom za smanjenje prekomjernog unosa soli u RH 2015.- 2019.

Profesori i učenici zanimanja tehničar nutricionist prezentirat će rezultate  svojih istraživanja  na temu:

"Procjena prihvatljivosti kruha sa smanjenim udjelom soli kod adolescenata i odraslih osoba".

Ovo je još jedno od priznanja profesorima i učenicima i potvrda da se višegodišnji rad, upornost i inovativnost  prepoznaju i nagrade, ovaj put, sudjelovanjem na ovako značajnom  međunarodnom i hrvatskom kongresu.

 


Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić